7°C
Mostar 8°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 6°C
Bihać 4°C

18.05.2022 / 09:57 Košarka - NBA

Miami na krilima Butlera poveo protiv Bostona

Miami na krilima Butlera poveo protiv Bostona
Foto: Internet

Košarkaši Miami Heata slavili su na prvom meču finala istočne konferencije NBA lige protiv Boston Celticsa. Heat je na krilima Jimmyja Butlera na svom terenu slavio sa 118:107, za vodstvo od 1:0 u seriji koja se igra na četiri pobjede.

Boston je dosta bolje započeo ovaj meč i na poluvremenu imao prednost rezultatom 62:54. Međutim, u drugom poluvremenu stvari u svoje ruke preuzeo je Butler, koji do kraja postiže čak 41 poen.

Miami je u trećoj četvrtini napravio seriju od 13:1, te je na početku posljednjeg perioda igre imao veliku prednost rezultatom 93:76. Iako je Boston dosta bolje odigrao zadnju četvrtinu i smanjio prednost protivnika, nije uspio preokrenuti susret u svoju korist. 

Butler je pored 41 poena dodao devet skokova, pet asistencija, četiri ukradene lopte i tri blokade, dok je Tyler Herro postigao 18, a Vincent Gabe 17 poena. 

U timu Bostona, kojem su nedostajali bitni igrači Marcus Smart i Al Horford, istaknuli su se Jayson Tatum s 29 poena i Jaylen Brown s 24 poena i deset skokova.

Noćas počinje finalna serija zapadne konferencije gdje će snage odmjeriti Golden State Warriors i Dallas Mavericks.

(Vijesti.ba / Fena)

Izdvajamo