0°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 1°C
Bihać 0°C

19.05.2022 / 08:13 Košarka - Finale Zapada

Curry donio prednost Golden Stateu protiv Dallasa

Curry donio prednost Golden Stateu protiv Dallasa
Foto: Vijesti.ba
Golden State Warriorsi poveli su 1:0 u finalu Zapadne konferencije NBA lige.

U prvoj utakmici uvjerljivo su pobijedili Dallas Maverickse 112:87. Warriorsi su vodili gotovo cijelu utakmicu, Dallas je u prvoj četvrtini imao trenutaka s minimalnim vodstvom, no brzo je Golden State iskontrolirao utakmicu, prenosi Index.hr.

Protiv Dallasa iskontrolirati utakmicu znači iskontrolirati Luku Dončića. Slovenac je nakon izvrsnog izdanja protiv Phoenix Sunsa u prvoj utakmici protiv Golden Statea zabio 20 poena, no pogodio je tek svaki treći šut iz igre. Upisao je i četiri asistencije te sedam skokova, ali izgubio je sedam lopti.

Većinu utakmice čuvao ga je Andrew Wiggins, koji je dobio pohvale i svog trenera Stevea Kerra i protivničkog Jasona Kidda. Luka je usred utakmice dobio ožiljak na licu, a držao se i za desno rame, s kojim je ranije ove sezone imao problema.

Najbolji košarkaši Golden Statea Steph Curry i Klay Thompson krenuli su nervozno u utakmicu, žurili su sa šutevima. No, kako je utakmica odmicala, počeli su uzimati bolje šuteve i pogađati ih. Tako se otvorio i prostor za njihove suigrače, pa je sedam igrača Warriorsa završilo utakmicu s dvoznamenkastim brojem poena.

Curry je zabio 21, Poole i Wiggins po 19, Thompson 15 te Green, Looney i Porter Jr. po deset. Druga utakmica finala Zapadne NBA konferencije igra se za dva dana, a domaćini će ponovo biti Warriorsi.  


(Vijesti.ba)

Izdvajamo