16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

21.05.2022 / 21:11 Košarka - Beograd

Anadolu Efes osvajač Eurolige, maestralna partija Vase Micića

Anadolu Efes osvajač Eurolige, maestralna partija Vase Micića
Foto: N1

Košarkaši Anadolu Efesa odbranili su titulu osvajača Eurolige nakon što su u velikom finalu bili bolji od Real Madrida. 

Turski predstavnik je slavio u beogradskoj Štark Areni protiv Kraljevskog tima nakon što je gubio na poluvremenu, a krajnji rezultat glasio je 58:57.

Prvo poluvrijeme bilo je dosta tvrdo, reklo bi se prava finalna utakmica. Na odmor je Real Madrid otišao s prednošću od pet poena, uz svega 29 primljenih koševa. Rezultat na poluvremenu glasio je 34:29.

Branilac naslova zaigrao je mnogo bolje u trećoj četvrtini, ali je i pored dvije prilike da u četvrtu dionicu uđe sa prednošću propustio dvije šanse, pa je Kraljevski tim i na startu četvrtog dijela imao prednost od dva poena razlike (42:40).

Ipak, Efes je do prednosti stigao u četvrtoj četvrtini i to na krilima fenomenalnog Vasilija Micića koji je bio enigma za odbranu Real Madrida.

Efes je do nove titule vodio reprezentativac Srbije Vasiliej Micić koji je za skoro 37 minuta provedenih na terenu postigao 23 poena i dodao po dva skoka i asistencije. Tibor Pleiss je postigao 19 koševa i dodao 7 skokova, dok je reprezentativac Turske Shane Larkin postigao 10 koševa.

Najefikasniji u Real Madridu bio je Walter Tavares sa double-double učinkom od 14 koševa i 11 skokova, dok je Sergio Lull ubacio 9 poena.


(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo