8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać °C

23.05.2022 / 08:05 Rukomet - Prva liga FBIH

Rukometaši Kaknja remijem u gostima kod Čelik Juniora stigli nadomak povratka u PLBiH

Rukometaši Kaknja remijem u gostima kod Čelik Juniora stigli nadomak povratka u PLBiH
Foto: Vijesti.ba

U derbi susretu 25. kola Prve rukometne lige Federacije Bosne i Hercegovine – grupa Sjever, zenički Čelik Junior je pred oko 1.000 gledalaca u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” protiv Kaknja remizirao rezultatom 27:27 (15:16).

Čeliku je bila potrebna pobjeda, dok je Kaknjcima bio dovoljan i neriješen rezultat s kojim su se, kolo prije kraja, dodatno približili plasmanu u Premijer Ligu BiH. Kakanj će u zadnjem kolu biti domaćin Travniku, kada će imati priliku da pobjedom definitivno osigura povratak u PLBiH BiH. Čelik Junior ovim je rezultatom definitivno ispao iz trke za naslov prvaka, ali se eventulnom kiksu Kakanjaca nadaju rukometaši gradskog rivala Čelika.

Mladi zenički tim, nakon što je na kraju prvog poluvremena gubio s 15:16, u 40. minuti poveo je s 21:18, što je bila i najveća prednost koju je jedan tim imao u ovom meču. Gosti su iz sedmerca u 45. minuti poravnali na 21:21 te u 48. minuti i preokrenuli na 21:22, ali Čelik je u 51. minuti ponovo preokrenuo rezultat u svoju korist na 23:22.

Ekipe su se i u nastavku smjenjivale u vodstvu, ali nijedna do kraja nije imala vodstvo veće od jednog gola razlike. U igri gol za gol, Čelik se, pri rezultatu 27:27, na 27. sekundi prije kraja uspio odbraniti, ali nisu uspjeli postići i gol pa je ostao taj rezultat, s kojim su više bili zadovoljni Kakanjci.

Najefikasniji u timu Čelika bili su Stjepan Baltić sa sedam, Jasmin Omerdić sa šest i Ahmed Grabus sa pet golova, dok su pobjedničku ekipu Kaknja predvodili Belmin Hrustić sa šest te Kerim Čabaravdić i Benjamin Hrustić sa po pet golova.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo