18°C
Mostar 20°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

23.05.2022 / 19:04 Fudbal - Zenica

Čelik optužio Horde zla: Napravili su veliku štetu travnjaku Bilinog polja

Čelik optužio Horde zla: Napravili su veliku štetu travnjaku Bilinog polja
Foto: Agencije

Na finalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine sastali su se Velež i Sarajevo, a navijači Bordo tima bili su smješteni na Istočnoj tribini stadiona Bilino polje.

Po završetku utakmice uslijedila je i tuča među navijačima Sarajeva, a iz Čelika poručuju kako su Horde zla tom prilikom pričinile veliku štetu na tribinama Bilinog polja.

“Kao što je javnosti poznato, u četvrtak 19. maja 2022. se na stadionu Bilino polje odigrala utakmica finala Kupa BiH između ekipa FK Velež i FK Sarajevo.

Bez obzira što taj dan nije nastupao NK Čelik, bilo je lijepo vidjeti ispunjene tribine Bilinog polja i atmosferu koja nas je podsjetila na onu kada je Čelik iz kola u kolo punio tribine najboljeg stadiona u državi.

Ipak, da spektakl ne prođe u najboljem redu, pobrinuli su se navijači FK Sarajevo, popularne Horde zla koji su bili smješteni na sjevernoj tribini Bilinog polja. Epilog njihovog boravka na stadionu Bilino polje je i velika šteta koju su prouzrokovali na tribinama, terenu i toaletima na našem stadionu.

Najznačajnija oštećenja su počinjena upravo na travnjaku čiji dijelovi su potpuno uništeni od pirotehnike koja je ubačena na teren. NK Čelik je zbog toga direktno oštećen jer sve svoje aktivnosti koje su planirane u narednom periodu mora preseliti na stadion na Kamberovića polju kako bi se travnjak oporavio pred utakmice reprezentacije.

Klub će svakako poduzeti sve dostupne mehanizme kako bi nadoknadio nastalu štetu”, poručili su iz NK Čelik.

(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo