0°C
Mostar 5°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 3°C
Bihać 0°C

27.05.2022 / 12:29 Regija - Srbijanski predsjednik

Vučić: Otvoreni Balkan je najbolja inicijativa za narode Balkana

Vučić: Otvoreni Balkan je najbolja inicijativa za narode Balkana
Foto: Aleksandar Vučić / Agencije
Spremamo velike stvari za građane Srbije, Albanije i Sjeverne Makedonije, kazao je danas srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, nakon razgovora s partnerima iz tih zemlje o daljem razvoju suradnje u okviru inicijative "Otvoreni Balkan".

"Otvoreni Balkan je najbolja inicijativa za narode Balkana. Spremamo velike stvari za građane Srbije, Albanije i Sjeverne Makedonije", poručio je Vučić na Instagramu, uz fotografije s video konferencije.

Sastanku su nazočili i ministar financija Siniša Mali, ministrica trgovine Tatjana Matić, te predsjednik PKS Marko Čadež.

Crnogorski premijer Dritan Abazović kazao je jučer da će nazočiti samitu Otvoreni Balkan u Ohridu te dodao da još nije čuo odgovarajući argument po kojem ta regionalna inicijativa nije dobra za Crnu Goru.

"Crna Gora će s aktualnom Vladom voditi pomirbenu politiku sa svim susjedima. Spremni smo na suradnju i naša ruku je pružena svima, naročito Srbiji. Kažem naročito, jer su s njima odnosi bili najviše nepotrebno nategnuti", kazao je Abazović.

On je jučer ponovio kako treba prihvatiti svaku regionalnu inicijativu koja može ubrzati europske integracije te dodao da za članstvo u Europskoj uniji ne postoji alternativa.


(Vijesti.ba / Fena)

Izdvajamo