0°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

27.05.2022 / 13:08 Regija - Ministar otkrio

Poznato kada se otvara Pelješki most

Poznato kada se otvara Pelješki most
Foto: n1

Pelješki most se otvara u julu, otkrio je mnistar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je obišao ovaj lokalitet.

Osvrnuo se i na izvođače te turbulencije na tržištu zbog rata u Ukrajini.

“Izvođači rade u zaista otežanim okolnostima zbog poremećaja na tržištu. I taj dio smo pripremili, na Vladi ćemo donijeti odluku, predlagač će biti Ministarstvo graditeljstva, tako da ćemo i taj dio regulirati. To se ne odnosi samo na ovaj, nego na sve projekte u Hrvatskoj. Ovo što se događa u Ukrajini poremetilo je mnoge stvari i činjenica je da izvođači, u financijskom smislu, rade u otežanim okolnostima. Ali ništa ovdje nije i neće biti dovedeno u pitanje. Krajem srpnja otvorit ćemo Pelješki most s dijelom prisutpnih cesta, tih 25 kilometara, a ostatak do kraja godine, tako da uspješno privodimo kraju najveći, najvažniji infrastrukturni projekt u Hrvatskoj. Spajamo teritorij”, rekao je Butković.

Cijena će zbog stanja na tržištu porasti, ali Butković kaže da “povećanje neće biti preveliko ni abnormalno”.

“Činjenica je da na svim infrastrukturnim projektima u RH postoji taj problem. Posebno je pitanje ugovaranje novih projekata, tako da ćemo tu morati ići s drugačijim pristupom jer taj problem neće biti riješen. Neće eslalacija cijena biti riješena za par mjeseci. Očekujemo da će cijene i dalje divljati”, rekao je Butković.


(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo