0°C
Mostar 7°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

28.05.2022 / 08:29 Košarka - NBA play-off

Butler eksplodirao s 47 poena za pobjedu u Bostonu

Butler eksplodirao s 47 poena za pobjedu u Bostonu
Foto: Twitter
Boston Celticsi imali su priliku kod kuće u šestoj utakmici finala Istoka dokrajčiti Heat, ali Jimmy Butler bio je odlučan vratiti seriju u Miami na majstoricu.

Zabio je 47 poena uz devet skokova i osam asistencija te odveo Miami do pobjede 111:103 i izjednačenja serije na 3:3. Odlučujuća utakmica igra se u ponedjeljak u 2:30 po našem vremenu, prenosi Index.hr.

Butleru je to bila šesta utakmica karijere u play-offu u kojoj je dosegnuo barem 40 poena, treća ove sezone, a druga u seriji protiv Bostona. Odigrao ju je unatoč ozljedi koljena koju vuče od treće utakmice, a nakon što je na prethodne tri u prosjeku ubacivao mizernih devet poena. Ovaj put su mu samo tri poena nedostajala da nadmaši klupski rekord LeBrona Jamesa.

Već u prvoj četvrtini dao je naslutiti kakva će to večer biti. Postigao je 14 poena, četiri skoka i pet asistencija, a Miami je odjurio na 19:9 i većim dijelom utakmice održavao prednost. Celticsi su se dva puta vraćali i prvi put poveli u četvrtoj četvrtini kada su Horford i White pogodili trice za 97:94.

No Kyle Lowry odgovorio je s pet poena, Jaylen Brown promašio dva slobodna bacanja, a Butler zabio uz dodatno bacanje te vratio Heatu kontrolu koju više nije ispustio.

Ozlijeđeni Lowry odigrao najbolju utakmicu doigravanja

Upravo Lowry najveći je razlog uz Butlera za pobjedu Miamija. Iskusni playmaker zbog raznih je ozljeda odigrao tek devetu utakmicu u ovogodišnjem doigravanju, ali daleko najbolju. Nakon što je u prethodne dvije utakmice postigao ukupno tri poena, a u cijelom play-offu samo 5.6 u prosjeku, ovaj put zablistao je s 18 poena i 10 asistencija.

Dvije najveće zvijezde Celticsa do poluvremena su ubacile po 18 poena, no dok je Jayson Tatum završio s 30, Jaylen Brown zaustavio se na 20. Derrick White bio je drugi strijelac Bostona s 22 poena.

Četiri pobjede gostiju u šest utakmica bizarne serije

Ovo je bila prva utakmica koja je ostala neizvjesna od početka do kraja u bizarnoj seriji u kojoj je prvih pet susreta u prosjeku završilo s 15 razlike i u kojoj su četiri od šest utakmica pripale gostima, pa je pitanje koliko će Heatu značiti prednost domaćeg terena u majstorici.

Pobjednik sedme utakmice plasirat će se u finale u kojem već čekaju Golden State Warriorsi, nakon što su eliminirali Dallas Maverickse 4:1. Miami je posljednji put u finalu bio 2020. kada je u balonu izgubio od LA Lakersa, a Boston još 2010. Miami titulu čeka od 2013., a Boston od 2008. godine.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo