1°C
Mostar 6°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

07.06.2022 / 10:15 Ličnost dana - Članica parlamenta UK-a

ALICIA KEARNS - PROMOCIJA BIH

ALICIA KEARNS - PROMOCIJA BIH
Foto: Fena

Članica Konzervativne partije Velike Britanije i predsjednica svestranačke parlamentarne grupe za Bosnu i Hercegovinu u Britanskom parlamentu Alicia Kearns posjetit će Bosnu i Hercegovinu ove sedmice, gdje će se susresti i razgovarati sa visokopozicioniranim zvaničnicima BiH.

U razgovoru sa predstavnicima BH UK Networka, zamolila je za knjigu koju planira ponijeti u Bosnu i Hercegovinu.

Kearns je sa predsjedavajućim donjeg doma Britanskog parlamenta, Sir Lindsayem Hoyleom dogovorila da se povodom 30. godišnjice od početka opsade Sarajeva, izloži knjiga komemoracije u Parlamentu Velike Britanije koju će potpisati njegovi članovi.

Knjiga “A Balkan Journey” autora Chrisa Leslia pruža prodorni uvid u ljudske priče koje stoje iza jednog od najuticajnijih razdoblja moderne evropske povijesti. Autor čitaoca vodi na fotografsko putovanje kroz gradove post-konfliktne bivše Jugoslavije u ovoj opsežnoj i ranije neviđenoj 24-godišnjoj arhivi iz regiona, javlja BH UK Network.

- Pročitat ću je i proučiti fotografije prije nego što 8. juna otputujem u Bosnu sa ostalim poslanicima. Otkako sam osnovala Parlamentarnu grupu svih stranaka za Bosnu i Hercegovinu, uspjeli smo usredotočiti parlamentarnu pažnju na vašu naciju. Ova posjeta će demonstrirati ovo novostečeno opredjeljenje Ujedinjenog Kraljevstva – kazala je Kearns.

Pružila je podršku aktivnostima BH UK Networka i prihvatila ponudu da bude pokrovitelj te organizacije.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo