6°C
Mostar 9°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 8°C

26.06.2022 / 08:08 Fudbal - Zlatni jubilej u Mostaru

Spektakularnim vatrometom i bakljadom obilježen 100. rođendan Veleža

Spektakularnim vatrometom i bakljadom obilježen 100. rođendan Veleža
Foto: Vijesti.ba
Red Army, najvatreniji navijači FK Velež, noćas su u gradu na Neretvi priredili spektakularnu bakljadu i vatromet povodom obilježavanja 100. rođendana svog voljenog kluba.

Spektakularna svečanost kojom je obilježen Veležov zlatni jubilej nije mogla proći bez pirotehnike, koja je "zapalila" nebo iznad Mostara i doslovno ga obojila u crveno.

Najviše pažnje svakako je privukla bakljada na Starom mostu, odakle su najvatreniji navijači pružili veliku podršku svom voljenom klubu koji je u godini iza nas osvojio Kup BiH i tako ponovo osigurao nastup u Evropi.

Povodom obilježavanja velikog jubileja mostarskih Rođenih u mjesecu iza nas u gradu na Neretvi održan je niz aktivnosti, među kojima i promocije knjiga i izložbe.



Svečana akademija planirana je za večeras u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar, a svečanost će biti nastavljena na gradskom trgu Musala velikim koncertom koji je najavljen za 22 sata.

Inače, Velež je za 100 godina svog postojanja osvojio tri trofeja - dva Kupa Maršala Tita i jedan Kup BiH. Bio je i tri puta viceprvak bivše Jugoslavije.



Osnovan je na današnji dan 1922. godine i jedan je od najstarijih klubova u BiH. Kroz svoju burnu i slavnu historiju mostarski Rođeni izrasli su u jedan od najprepoznatljivijih simbola Mostara i Hercegovine, te jedan od sportskih simbola naše domovine.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo