12°C
Mostar 14°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

29.06.2022 / 20:01 Fudbal - Protiv TSC-a

Sarajevo pripreme u Sloveniji počelo remijem

Sarajevo pripreme u Sloveniji počelo remijem
Sarajevo je u Sloveniji odigralo svoju prvu pripremnu utakmicu protiv ekipe TSC Bačka Topola, a ukupno drugu utakmicu. U prvom meču na Koševu su dominatno sa 7:1 savladali ekipu Iskre Danilovgrada.

Početak utakmice je donio uzbuđena već u trećoj minuti, kada su gosti prijetili a Dizdarević je odbranio. Dvije minute poslije igrači TSC Bačke Topole su dobro kombinovali, međutim Ramić je u zadnji čas intervenisao. Nakon toga korner opet za goste, Tomanović šutira ali Dizdarević brani.

Prvu šansu na utakmici Sarajevo je imalo u osmoj minuti susreta Kapić je šutirao sa dvadesetak metara ali bez problema je to bilo za golmana TSC Bačke Topole. Igrao se 12. minut Stanojević je prošao po strani, uposlio Mirčevskog koji je pogađa za vodstvo TSC-a. Sarajevo je nakon primljenog gola malo bolje zaigralo imalo dvije prilike, ali ništa konkretno nisu uradili. Najbolju šansu Sarajevo je imalo u 31. minuti meča kada se Čataković lijepo snašao, šutirao ali je Bursać odbranio njegov udarac.

Do kraja prvog poluvremena Sarajevo imalo još nekoliko šansi međutim nisu uspjeli postići gol i rezultat na poluvremenu je bio 0:1.

Na otvaranju drugog poluvremena Sarajevu je poništen gol zbog ofsajd pozicije u kojoj se našao Mulahusejnovića nakon asistencije Suljića. Samo minut poslije šansa za goste preko Vukića koji je glavom šutirao pored gola iz veoma dobre pozicije. Sarajevo je kontrolisalo igru ali bez ozbiljnih prilika. Dudić je izvršio nekoliko izmjena, pored Mulahusjenovića i Čirjaka koji su ranije ušli, priliku su još dobili Tomašević, Mulalić i Kobiljar.

U 77. minuti Čirjak je oboren u šesnaesterac i to je bio penal za Sarajevo, siguran sa bijele tačke bio je Suljić za 1:1.

Veliku priliku nakon izjenačenja je imao TSC kada je Jovanović izašao sam na golmana Sarajeva, ali se rezultat nije mijenjao.

Do kraja utakmice po jednu šansu su imali i Sarajevo i TSC ali se rezultat nije mijenjao.

Sarajevo – TSC Bačka Topola 1:1 ( Mirčevski 12’, Suljić 77’ )

Za Sarajevo su nastupili:

Dizdarević, Salčin, Mujakić, Trako, I. Ramić, Đokanović, Kapić, Suljić, Varešanović, Ikić i Čataković.

Dok su na klupi bili : Šahinović, Mulalić, Tomašević, Ališah, Ramić, Čirjak, Kobiljar, Ahmetović, Džafić, Mulahusejnović.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo