0°C
Mostar 5°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 3°C
Bihać 2°C

29.06.2022 / 21:51 Fudbal - Veliki posao

Lukaku se i zvanično vratio u Inter

Lukaku se i zvanično vratio u Inter
Foto: Twitter
Inter i Lukaku su izgurali svoje, Belgijanac se vratio na mjesto uspjeha.

Samo godinu dana pošto je u transferu vrijednom 113.000.000 eura prešao u redove Chelseaja, Romelu Lukaku se vratio istim putem, ali  u suprotnom smjeru, prenosi Sportal.rs.

Belgijanac se sada i zvanično vratio u Inter na jednogodišnju pozajmicu, bez prava obaveznog otkupa. Što se finansijskih detalja tiče, tu treba naglasiti da se napadač odrekao 35 odsto svojih primanja u londonskom timu, koja iznose 12.000.000 eura na godišnjem nivou, da bi se vratio na “Giuseppe Meazzu”.

Prevedeno, Lukaku će u Interu zarađivati 7.800.000 eura, odnosno 4.200.000 evropski novčanica manje nego u redovima Plavaca. Ipak, nije Belgijanac zbog toga tugovao, naprotiv. U Milano je sletio sa širokim osmijehom na licu, što svjedoči o njegovom zadovoljstvu zbog povratka na mjesto uspjeha.

Lukaku je sa Interom u sezoni 2020/21 prekinuo devetogodišnju dominaciju Juventusa italijanskim fudbalom i vratio Scudetto u plavo-crni dio Milana. To mu je bila druga sezona u milanskom klubu, nakon koje je uslijedio povratak na Ostrvo gdje se u protekloj sezoni nije proslavio.

Njegovu godinu na “Stamford Bridgu” obilježili su nesporazumi sa trenerom Chelseaja, Thomasom Tuchelom, koji ga je polovinom šampionata čak privremeno i suspendovao iz ekipe. Belgijanac je otvoreno kritikovao stil igre koji Plavci gaje pod nemačkim stručnjakom, a čak je i javno “flertovao” sa Interom i praktično prizivao povratak u redove “nerazzurra”.

Sada mu se ta želja konačno i ostvarila i najmanje u narednih godinu dana nosiće plavo-crni dres.

Prvi čovjek Intera, Steven Zhang, sa velikim zadovoljstvom je predstavio navijačima novo pojačanje Intera, a to je učinio putem videa koji je zatim postavio na drušvene mreže. Na pitanje da li će Inter postići veliki broj golova naredne sezone Lukaku je odgovorio: “Ovdje sam upravo zbog toga, obećavam”.



Prethodne sezone Lukaku je za Chelsea upisao 44 nastupa u svim takmičenjima, na kojima je postigao 15 pogodaka i još dva puta asistirao.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo