9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

17.08.2022 / 14:10 Tenis - Cincinnati

Raducanu bez milosti prema Sereni

Raducanu bez milosti prema Sereni
Foto: Vijesti.ba

Smjena generacija je definitivno stigla u ženskom tenisu. Britanska Ema Raducanu je rezultatom 6:4, 6:0 savladala Serenu Williams u prvom kolu Cincinnatija za samo sat i 10 minuta i pokazala da je odluka Amerikanke da se oprosti na US openu potpuno na mjestu.

Kakva takva borba u Ohiju je viđena samo u prvom setu. Raducanu je u prvom gemu napravila break, a kada ga je duplirala u petom i povela 4:1 djelovalo je da će lako doći do vodstva od 1:0.

Međutim, Serena u šestom gemu prvi put oduzima servis rivalki, a onda i smanjuje na 4:3. Međutim, više od toga nije mogla. Naredna dva gema na svoj početni udarac, aktuelna šampionka US opena lako osvaja i dolazi do prvog seta.

U drugom dijelu nije bilo prave borbe. Raducanu je dominirala i nije dopustila Sereni ni da se upiše na semafor. Naredni rival Britanki biće još jedna veteranka, Bjeloruskinja Viktorija Azarenka.

U ostalim mečevima tokom noći Ostapenko je bila bolja od Brazilke Hadad 6:4, 6:4, Francuskinja Garcia je izbacila trećeg favorita Grkinju Sakari 7:6, 6:7, 6:1, dok je Madison Keys bila bolja od Kazahstanke Putinceve 7:5, 6:3.

(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo