1°C
Mostar 6°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 2°C
Bihać -2°C

19.08.2022 / 18:58 Regija - Nakon izjava u parlamentu

Crnogorski tužioci razmatraju saslušanje Dritana Abazovića

Crnogorski tužioci razmatraju saslušanje Dritana Abazovića
Foto: Arhiv
Tužioci u Specijalnom državnom tužilaštvu nakon današnjih izjava crnogorskog premijera Dritana Abazovića u parlamentu, ...

... razmotrit će da saslušaju i premijera, ali i svakog drugog ko ima saznanja koja su važna za postupke koji su u toku, saopćio je danas državni tužilac i portparol u Specijalnom državnom tužilaštvu Vukas Radonjić.

Abazović je danas u parlamentu rekao da je priču o rušenju aktuelne Vlade pokrenula pljenidba cigareta u Luci Bar u maju, navodeći da je većina zaplijenjene robe vlasništvo kompanije "Bemaks" ili ljudi povezanih sa njom.

Radonjić naveo je da je u tom tužilaštvu formirano više krivičnih predmeta zbog postojanja osnova ili osnovane sumnje da je na organizovan način učinjeno krivično djelo krijumčarenje, čiji su predmet cigarete iz Luke Bar.

"Nakon današnjih izjava premijera u parlamentu, specijalni tužioci i državni tužioci upućeni na rad u Specijalnom državnom tužilaštvu, koji postupaju u tim predmetima, će razmotriti da u izviđaju i istrazi saslušaju i premijera, ali i svaku drugu osobu koja vjerovatno da ima saznanja koja su važna za postupke koji su u toku", saopćio je Radonjić.

On je naveo da Specijalno državno tužilaštvo postupa u okviru svoje stvarne nadležnosti određene Zakonom o Specijalnom državnom tužilaštvu.

"Tako da određeni događaji o kojima je premijer iznosio svoja saznanja po zakonu ne mogu biti predmet njegovog interesovanja, već nadležnost drugih državnih tužilaštava, koja su, za neke pomenute događaje, već i formirali krivične predmete", naveo je Radonjić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo