5°C
Mostar 13°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

26.09.2022 / 18:33 Izbori 2022 - Opći izbori

Izudin Šahović: Na sceni je nepravda, masovno na izbore

Izudin Šahović: Na sceni je nepravda, masovno na izbore
Foto: Vijesti.ba

Završni predizborni skup Naroda i Pravde Hercegovačko-neretvanskog kantona održan je sinoć u sali Narodnog pozorišta u Mostaru.

Ispred stranke penzionera, sa kojom Narod i Pravda na nivou Federacije istupa u koaliciji Povjerenje prisutnima se obratio Izudin Šahović:

- Konkretno, penzioneri, kao najveće biračko tijelo mogu napraviti pravu penzionersku revoluciju, umjesto protestnih izlazaka na ulice, izaći na izbore i poslati bahatu vlast na ulice. Penzioneri izađite na izbore, nemate šta izgubiti jer nemate ništa, rekao je Šahović

Dodao je da je na sceni nepravda prema penzionerima, ali i radnicima, mladima, generalno nepravde prema građanima ove države.

- Sve njih ujedinjuje egzistencijalna bijeda.

Svi ljudi su stvoreni jednaki, s neotuđivim pravom na život, slobodu i težnju za srećom. Ako izabrana vlast postane prepreka ostvarivanju ovih ciljeva, pravo i dužnost naroda je da promjeni ili zbaci otuđenu vlast, jer vlast zapravo proizlazi iz naroda. Kako to učiniti ? Masovnim izlaskom na izbore i izbornom voljom glasno reći DOSTA VIŠE, rekao je .

Šahović navodi da novca ima, samo ga treba pravično preraspodjeliti.

- Na kraju, podsjetio bih mlade, ali i sve one koji rezignirano apstiniraju na izborima u stilu „ šta znači moj glas“, da je u Američkom kongresu daleke 1794, kada se odlučivalo hoće li službeni jezik u Americi biti engleski ili njemački, samo jedan glas prevagnuo u korist engleskog. Možda je baš tvoj glas onaj koji će prevagnuti. Ne propustite priliku „Izbori 2022“, poručio je Izudin Šahović koji je bio profesionalni novinar od 1977.godine na tadašnjoj TV Sarajevo, jedinoj u to vrijeme u BiH.

Prošao je sve stepenice novinarske hijerarhije, od novinara dopisnika, do urednika komentatora. Ratne 93-94 obavljao dužnost direktora TV BiH. Ratni reporter i aktivni borac Armije RBiH.

Višegodišnji dopisnik Radio France International-RFI i Asošijeted Pressa. Izvještaje mu prenosili Radio Dojče Vele i Slobodna Evropa. Prvi glavni i odgovorni urednik TV Info, sadašnji OBN. Pisao za magazin Dani i Most. Penziju dočekao kao urednik i voditelj Dnevnika na TV Mostar.

Iako u penziji nastavio svoju žurbalističku aktivnost sa putopisnim reportažama iz oblasti Kulturnog turizma, više godina za TV1, a sada za Hayat TV.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo