8°C
Mostar 13°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 13°C

05.10.2022 / 18:17 Izbori 2022 - Otvaraju se vreće

Ponovno brojanje glasova na 13 izbornih mjesta u RS

Ponovno brojanje glasova na 13 izbornih mjesta u RS
Foto: Arhiv
Gradska izborna komisija (GIK) Bijeljina počela je danas otvaranje vreća i ponovno brojanje glasova radi pravilnog objedinjavanja utvrđenih rezultata na 13 izbornih mjesta.

Predsjedica GIK-a Bijeljina Dijana Savić Božić rekla je novinarima da je ponovno brojanje glasova u ovoj izbornoj jedinici počelo na zahtjev GIK-a upućen Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH koja je za to dala saglasnost.

Ona je navela da se otvaraju vreće sa biračkih mjesta 10, 27, 36 i 41 za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, te za biračka mjesta 11, 27, 36, 41, 100 i 137 za nivo Narodne skupštine Republike Srpske. Prema njenim riječima, otvaraju se i vreće sa biračkih mjesta 35 za nivo Predsjedništva BiH i 130 za nivo predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske.

Božić je napomenula da je na svih 13 biračkih mjesta riječ o istim greškama - ili o nesrazmjernom broju u zapisnicima sa brojem glasačkih listića ili kandidat ima više osvojenih glasova od same stranke, što nije moguće.

Ona je kao primjer navela biračko mjesto 10 za nivo Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH gdje je utvrđeno da broj glasačkih listića u glasačim kutijama nije jednak ukupnom broju svih glasačkih listića.

- Na biračkom mjestu 11 za nivo Narodne skupštine Republike Srpske utvrđeno je isto tako da broj glasačkih listića u kutijama ne odgovara broju svih glasačkih listića - rekla je Božić.

Prebrojavanje glasova vrši se u sportskoj sali Gimnazije.

- Sve će biti prebrojano i do 24:00 sata dostavljeno CIK-u - rekla je Božić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo