5°C
Mostar 11°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

01.02.2020 / 18:39 Rukomet - Selektor Hrvatske

Červar: Svi će reći Lino ponovo kuka, ali oštećeni smo u finalu, sumnjam u lošu namjeru

Červar: Svi će reći Lino ponovo kuka, ali oštećeni smo u finalu, sumnjam u lošu namjeru
Lino Červar / Vijesti.ba
Selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Lino Červar još uvijek ne može da se pomiri s porazom u finalu Evropskog prvenstva od Španije rezultatom 22:20.

"Znam da će svi reći da Lino ponovno plače, kuka, svima ide na živce i slično, ali molim da me se uvjeri da griješim. Nakon dva dana prijatelji suci, koji su sudili jako puno jakih utakmica, zvali su me i rekli: Lino, pogledaj video jer nismo baš sigurni da je u finalu sve bilo kako je trebalo biti", rekao je selektor reprezentacije Hrvatske u razgovoru za Sportske novosti i dodao:

"Naravno da zbog puno stvari i fair-playa njihova imena ne mogu reći, ali kada sam pogledao to o čemu su pričali,uvjerio sam se da sve nije bilo korektno. Mogu reći da smo oštećeni, da sumnjam u lošu namjeru i da sve to nema nikakvog smisla", istaknuo je Červar.

Selektor Hrvatske je kritikovao i krovnu kuću evropskog rukometa.

"To je ipak bio finale. Naravno da mogu prihvatiti i neke pogreške, ali u tolikom broju, na takav način, to ipak ostavlja sumnju. Taj EHF, umjesto da nas zaštiti jer naši navijači i mi činimo sve da bi Euro uspio, kažnjava nas i pitam se zašto. Nikoga ne optužujem, samo želim da se očituju o tome", rekao je Červar.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo