8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

15.02.2020 / 21:47 Rukomet - Tuzla

Rukometaši Slobode izborili plasman na završnicu Kupa BiH

Rukometaši Slobode izborili plasman na završnicu Kupa BiH
Foto: FENA - Vijesti.ba
Rukometaši tuzlanske Slobode plasirali su se na završni turnir Kupa BiH, nakon što su večeras u dvorani Mejdan, u uzvratnoj utakmici četvrtfinala ovog takmičenja, pobijedili Iskru iz Bugojna rezultatom 35:27 (17:12).

Tuzlaci su trijumfovali i u prvoj utakmici, prije sedam dana, u Bugojnu s 27:23.

U večerašnjem susretu domaći tim od početka je nametnuo svoju igru i prvo veće vodstvo stekli su u 10. minuti, kada su golom Sedžada Abdurahmanovića poveli 6:3.

U 23. minuti prednost ekipe trenera Davora Kadića iznosila je 14:8 i već tada je bilo jasno da je domaći sastav izborio plasman među četiri najbolje ekipe u ovom takmičenju.

U nastavku utakmice Sloboda je u 36. minuti povela 21:14, a ovakvom vodstvu najviše je doprinjeo Harun Đulić koji je nepogrešivo „rešetao“ mrežu Bugojanaca.

Potom je uslijedilo opuštanje Tuzlaka, pa su gosti "minus" smanili na svega tri gola (24:21), ali je Kadić "uozbiljio" svoje igrače, pojačali su ritam i utakmicu priveli kraju s visokom prednošću.  

Sjajno su branili domaći golmani Sidik Omerović sa 11 i Milenko Jelić sa 8 odbrana.

U ekipi Slobode Harun Đulić je postigao devet, a Emir Suhonjić šest golova, dok su u ekipi Iskre najefikasniji bili Semir Zvekić sa sedam i Mihajlo Stošljević sa pet pogodaka. 

Za najbolje igrače utakmice proglašena su dva golmana, Sidik Omerović iz Slobode, te Beširović iz Iskre. 



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo