20°C
Mostar 24°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 22°C
Bihać 19°C

04.01.2020 / 09:04 Košarka - NBA liga

Davis i LeBron vodili Lakerse do nove pobjede

Davis i LeBron vodili Lakerse do nove pobjede
Foto: Twitter
Košarkaši Lakersa pobijedili su u Staples Centru u Los Angelesu ekipu New Orleans Pelicansa rezultatom 123:113 i tako došli do četvrtog uzastopnog trijumfu.

Domaći su bili raspoloženi od samog početka meča. Nakon prve četvrtine imali su 12 poena prednosti, koju su zadržali do odlaska na odmor.

Uslijedila je još jedna sjajna četvrtina i praktično rješavanje pitanja pobjednika meča, pa Pelicansi uprkos odličnoj posljednjoj dionici nisu uspjeli zaprijetiti Lakersima.

Najbolji igrač utakmica bio je Anthony Davis s double-double učinkom od 46 poena i 13 skokova, ali veliku pomoć imao je u LeBronu Jamesu koji je imao 17 poena, 15 asistencija i osam skokova. Kod gostiju su se istakli Ball (23 poena i pet asistencija) i Favors (15 poena i 14 skokova), prenosi Klix.

Lakersi su prvi na tabeli Zapadne konferencije NBA lige s 28 pobjeda i sedam poraza, dok su Pelicansi pretposljednji s omjerom 11-24.



Od sinoćnjih utakmica vrijedi izdvojiti i pobjedu Portland Trail Blazersa protiv Wizardsa u Washingtonu rezultatom 122:103, a zanimljivo da je domaći košarkaš Isaiah Thomas isključen nakon samo minut i 28 sekundi duela zbog intenzivnog kontakta s jednim od sudija.

Iskusni bek je bio u duelu i u borbi za loptu desnom rukom je odgurnuo sudiju, koji mu je istog sekunda pokazao put u svlačionicu.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo