1°C
Mostar 3°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 5°C
Bihać 5°C
Powered by Dark Sky

08.01.2020 / 08:03 Svijet - S više od 12 projektila

Iran balističkim raketama napao američke baze u Iraku

Iran balističkim raketama napao američke baze u Iraku
Foto: Index / Vijesti.ba
Američke zračne baze u Iraku napadnute su balističkim projektilima.

Dvije su baze u kojima se nalaze američke trupe napadnute s više od 12 projektila, potvrdio je Pentagon.

Najmanje 10 balističkih raketa pogodilo je bazu Al Asad, a najmanje dvije balističke rakete pogodile su Erbil, javlja CNN.

Iranska državna televizija poručila je da je riječ o odmazdi za ubojstvo generala Kasema Sulejmanija. Državna televizija je navela da su baze pogođene raketama zemlja-zemlja.

Iranska agencija Fars objavila je snimku na kojoj se iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei obraća većem broju ljudi i govori kako SAD može nauditi Iranu, ali da će sam sebi nauditi puno više.

Ista je agencija objavila snimku za koju tvrdi da prikazuje balističke rakete ispaljene na američku bazu. Tu je snimku prikazala i iranska državna televizija.Pojavila se i druga, nepotvrđena snimka koja navodno prikazuje trenutak udara projektila u bazu Al Asad u kojoj su američki vojnici.Prijetnje novim napadima i na tlu SAD-a

Iranska revolucionarna garda je objavila kako ima informacije da će Pentagon odgovoriti na napade Irana. Poručili su da će "ovoga puta uzvratiti u Americi".

Islamska revolucionarna garda zaprijetila je da će napasti Dubai u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Haifu u Izraelu ako iransko tlo bude bombardirano, prenosi Index.

Američki dužnosnik rekao je za CNN da zasad nema informacija o američkim žrtvama, no sigurnosni izvor kaže da ima žrtava među Iračanima u zračnoj bazi Ain al-Asad.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo