22°C
Mostar 26°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 22°C

11.01.2020 / 20:48 Fudbal - Serie A

Lazio pobjedom protiv Napolija došao do desete pobjede zaredom

Lazio pobjedom protiv Napolija došao do desete pobjede zaredom

Fudbaleri Lazija slavili su pred svojim navijačima na stadionu Olimpico protiv Napolija sa 1:0, te su tako upisali i desetu vezanu pobjedu u Seriji A.

Sredinom prvog poluvremena smo vidjeli odličan pokušaj Insignea iz slobodnog udarca, poslao je loptu u desne rašlje protivničkog gola, ali je Strakosha sjajno intervenisao.

Nije bilo golova u prvom dijelu, otišlo se na odmor, da bi sredinom drugog poluvremena veliku šansu da donese prednost gostima imao Zielinski, ali je Poljak pogodio stativu.

Nova šansa za goste u 76. minutu, ali je Strakosha uspio ukrotiti pokušaj Insignea.

A onda, 82. minut, Ospina je napravio vanserijsku glupost i poigravao se s loptom u nogama. Ciro Immobile mu je ukrao loptu, odmah je poslao ka golu, Di Lorenzo je pokušao da je izbije sa gol linije, ali ju je samo zakucao u sopstvenu mrežu – 1:0 za Nebeskoplave. Pogodak možete pogledati OVDJE.

Samo par minuta kasnije je najbolji strijelac Lazija imao još jednu izglednu priliku, izbio je sam pred Ospinu, ali se kolumbijski golman donekle iskupio za grešku iz 82. minuta, uspio je da sačuva mrežu nakon pokušaja Immobilea.

Velika šansa za Napoli u nadoknadi, ali je Strakosha još jednom sjajno intervenisao, ovoga puta nakon pokušaja Insignea sa ivice kaznenog prostora.

Na kraju deseta vezana pobjeda Lacija u Seriji A, treći su na tabeli sa 42 boda, tri manje od vodećeg dvojca, dok je Napoli deveti sa 24 osvojena boda.

Senad Lulić, kojeg je s tribina pratila delegacija NSBiH na čelu sa selektorom Dušanom Bajevićem, odigrao je s kapitenskom trakom oko ruke svih 90 minuta za Lazio.



(Vijesti.ba / SC)


Izdvajamo