8°C
Mostar 11°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 8°C
Bihać 5°C
Powered by Dark Sky

14.01.2020 / 16:07 Regija - Nazvao ga sitnim prevarantom

Sinčić verbalno napao Plenkovića u Evropskom parlamentu

Sinčić verbalno napao Plenkovića u Evropskom parlamentu
Ivan Vilibor Sinčić / Vijesti.ba
Hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću danas na zasjedanju u Evropskom parlamentu nije bilo lako.

Naime, prvo je bio metom prozivki pojedinih zastupnika zbog odnosa hrvatske policije prema migrantima, a onda ga je verbalno napao i hrvatski europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić.

"Hrvatsku za vrijeme predsjedavanja Evropskom unijom karakteriziraju bezakonje i korupcija", rekao je Sinčić kazavši da ni sam nije dobio jednu informaciju koju je od Vlade tražio prije pune dvije godine, prenosi Jutarnji.hr.

"Rok vam je bio dvije sedmice, zakon vam to kaže, a vi još uvijek ništa niste odgovorili i omotnica stoji u zgradi Vlade, 100 metara od Sabora. Odbijate dati poštu, primiti poštu, tako se ne ponaša premijer i državnik, nego sitni prevarant. A zašto to radite? Da zaštite svoje prijatelje koji su ilegalno i potajno se sastajali u Vladi da bi sebi priskrbili poslove od 500 milijuna kuna", povišenim tonom rekao je Sinčić.

Plenković je prvo ignorirao Sinčića i tipkao po mobitelu, a tek pred kraj njegovog govora je podigao pogled s pametnog telefona i složio poprilično začuđeni izraz lica.(Vijesti.ba)

Izdvajamo