16°C
Mostar 23°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

16.01.2020 / 17:43 BiH - Tužilaštvo BIH

Optuženi za nedozvoljeni promet akciznih proizvoda sporazumno priznao krivicu

Optuženi za nedozvoljeni promet akciznih proizvoda sporazumno priznao krivicu
Tužilaštvo BIH / Vijesti.ba
Optuženi Boško Vukasović, rođen 1964. godine u Čapljini, državljanin BiH i R Hrvatske, optužen za krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela  u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljeni promet akciznih proizvoda, u prisustvu advokata, u potpunosti je priznao ...

... krivicu za krivična djela za koja se tereti i potpisao sporazum o priznanju krivice.

Optuženi se tereti da je u namjeri stjecanja protivpravne imovinske koristi, u vremenskom periodu od 15. jula 2016. do 7. februara 2018. godine, kao pripadnik grupe ljudi nezakonito stavljao u promet na teritoriji BiH akciznu robu - duhanske prerađevine, koje nisu bile obilježene kontrolnim markicama.

U skladu sa sporazumom, za optuženog je predloženo izricanje jedinstvene kazne zatvora u trajanju od šest mjeseci zatvora i sporedne novčane kazne od 800 KM, koju  će optuženi uplatiti u roku od tri mjeseca od dana pravosnažnosti presude.

Također, u skladu sa sporazumom, od optuženog će biti oduzeti predmeti korišteni u izvršenju krivičnog djela, uključujući putničko motorno vozilo veće vrijednosti, mobiteli s pripadajućim SIM karticama,  te 499 šteka cigareta različitih marki.

- Predložena kazna u skladu je s ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju krivičnog djela. Sporazum o priznanju krivice proslijeđen je Sudu BiH - saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo