8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać °C

16.01.2020 / 17:51 Crna hronika - Velika akcija

Policija zaplijenila drogu, oružje i novac u pretresima širom TK

Policija zaplijenila drogu, oružje i novac u pretresima širom TK
Foto: MUP TK
Protiv više lica biće podnesen policijski izvještaj tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog sumnje da su počinili krivična djela krađa, ugrožavanje bezbjednosti, razbojništvo, kao i prekršaj iz Zakona o oružju i municiji.

Izvještaj će biti podneseni protiv lica čiji su inicijali N.I. (22) iz Lukavca, H.Š. (33) iz Gradačca, V.S.(34) iz Bijeljine, dok će protiv A.G. (52) iz Živinica i N.I. (22) iz Lukavca biti dokumentovan prekršaj iz Zakona o oružju i municiji Tuzlanskog kantona, saopšteno je danas iz Uprave policije kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzete droge, Kantonalnom tužilaštvu biće dostavljeni izvještaji protiv S.H. (46) i J.A. (32) oba iz Tuzle, M.N. (35) iz Lukavca, A.M. (20) iz Gračanice, M.O. (19) iz Gradačca i N.I. (22) iz Lukavca, te protiv K.H. (21) iz Gradačca i Z.M. (43) iz Kalesije zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge.

Pretresom 10 lokacija na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Gradačca, Kalesije i Živinica pronađeni su vazdušna puška i gasni pištolj bez propisane dokumentacije, četiri mobilna telefona, određena količina droge, više sjemenki droge, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, drobilica za drogu, novac i drugi predmeti.

Pripadnici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona izvršili su juče pretrese, postupajući po naredbama opštinskih sudova i prema planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i imovinskih delikata.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo