15°C
Mostar 17°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

16.01.2020 / 18:57 Obrazovanje - Konstituirajuća sjednica

Izabrano rukovodstvo Unije studenata mostarskoga univerziteta

Izabrano rukovodstvo Unije studenata mostarskoga univerziteta
Foto: Fena / Vijesti.ba
Na mostarskom univerzitetu „Džemal Bijedić“ u četvrtak je održana konstituirajuća sjednica novog saziva Skupštine Unije studenata na kojem je za novog predsjednika Unije studenata tog univerziteta jednoglasno izabran Mirza Lalić, student Pravnog fakulteta.

Za potpredsjednika, također jednoglasno,izabran je student Građevinskog fakulteta Mehmed Proho. Također je izabrano i Predsjedništvo Unije studenata.

Novoizabrani predsjednik Mirza Lalić zahvalio se studentskim predstavnicima na potpori i ukazanom povjerenju, te iskazao nadu kako će izbor opravdati na najbolji način.

U ime Univerziteta, studentima su se obratili izaslanik rektora, prorektor za nastavu, prof.dr. Senad Rahimić, te prorektor za financije prof.dr. Veldin Ovčina koji su pozdravili izabrane predstavnike studenata svih godina i organizacijskih jedinica.

Naglasili su da je Unija studenata važan čimbenik koji treba nastaviti s realizacijom korisnih aktivnosti i projekata, ali i na pravi način štititi interese i prava studenata.

Predstavnici studenata jednoglasno su usvojili Izvješće o radu Unije studenata za 2019. godinu koji je predstavio dosadašnji predsjednik Unije studenata Džani Pajić,  priopćeno je iz Predsjedništva Unije studenata.   

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo