5°C
Mostar 11°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

17.01.2020 / 23:41 BiH - Burch univerzitet

Počeo Start Me Up High School - najveće takmičenje srednjoškolaca iz BiH

Počeo Start Me Up High School - najveće takmičenje srednjoškolaca iz BiH
Foto: IBU - Vijesti.ba

 Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini i Internacionalni Burch univerzitet otvorili su najveće srednjoškolsko takmičenje u poduzetništvu Start Me Up High School, na kojem učestvuje 20 ekipa, odnosno 65 srednjoškolaca sa područja cijele...

...Bosne i Hercegovine koji će predstaviti inovativne i ideje koje rješavaju određeni društveni problem

Start Me Up High School takmičenje ima za cilj potaći srednjoškolce da se bave poduzetništvom, pružiti edukaciju i mogućnost za razvoj vještina iz oblasti poduzetništva kroz niz različitih radionica, te priliku da se takmiče i stečeno znanje primjene praktično, a kasnije i mogućnost da ideju realiziraju u univerzitetskom inkubatoru.

Nakon registracije učesnici su se imali prve razmjene informacija o idejama koje će doprinijeti našem društvu te prve razmjene kontakata i stvaranja prijateljstva.

Ovogodišnji učesnici dolaze iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine i to iz Gradačaca, Goražda, Tuzle, Bijeljine, Banja Luke, Velike Kladuše, Mostara, Srebrenice, Foče, Visokog, Sarajeva, Zenice, Brčkog, Bihaća, Zavidovića, Novog Travnika, saopćava Internacionalni Burch univerzitet (IBU).



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo