14°C
Mostar 17°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

20.01.2020 / 14:04 Politika - Član Predsjedništva BiH

Dodik: Sve što su uradili visoki predstavnici mora biti vraćeno

Dodik: Sve što su uradili visoki predstavnici mora biti vraćeno
Milorad Dodik / Vijesti.ba
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz bh. entiteta RS Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da "BiH može živjeti samo ukoliko se vrati izvornom Dejtonskom mirovnom sporazumu i Ustavu", ...

... dok će u suprotnom biti zemlja "po volji međunarodnih kriminalaca" ponovo optužujući preminulog bivšeg visokog predstavnika u BiH Paddyja Ahsdowna.

Dodik je istakao da sve što su uradili visoki predstavnici mora da bude vraćeno u okvir Ustava, dok u protivnom o sudbini BiH treba da "brinu oni koji je žele ovakvu kakva jeste".

"Sve ono što su radili visoki predstavnici u pogledu kršenja Dejtonskog mirovnog sporazuma neće biti održivo što mora da zna i međunarodna zajednica. Neka preduzimaju šta hoće, a mi ćemo preduzimati ono što mislimo da treba. Sve što su uradili visoki predstavnici mora da bude vraćeno u ustavni okvir", rekao je novinarima Dodik.

"Da je bilo pravde i prava odgovarao bi za kršenje međunarodnog prava, kao i prava jednog naroda. Ovo samo potvrđuje da smo bili u pravu kada smo mu se suprostavili i što tražimo da njegove odluke moraju biti poništene. Ovaj proces ne smije prestati i moramo se okupiti oko ovoga", istakao je Dodik govoreći o preminulom Paddyju Ashdownu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo