6°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 9°C

20.01.2020 / 22:46 Rukomet - Borba za peto mjesto

Rukometno EP: Njemačka uvjerljiva protiv Austrije

Rukometno EP: Njemačka uvjerljiva protiv Austrije
Foto: Agencije / Vijesti.ba
Njemačka je ostvarila ubjedljivu pobjedu protiv domaćina Austrije u trećoj utakmici drugog dijela Evropskog prvenstva u rukometu rezultatom 34:22, ali Nijemci su se ovim samo osigurali treću poziciju, koja vodi u razigravanje za plasman od petog do šestog mjesta.

Ranije su izgubili šanse za plasman u polufinale.

Austrija se dobrim dijelom prvog poluvremena držala i imala prednost, ali ni u jednom trenutku veću od dva gola razlike. U finišu Nijemci su došli do vodstva, a do odlaska na odmor napravili su razliku od tri gola (13:16). U drugom poluvremenu Njemačka ni u jednom trenutku nije dovela trijumf u pitanje, a prednost je samo rasla i na kraju su slavili sa 34:22.

Kastening je vodio Njemačku do pobjede sa šest golova, dok je pet dodao Reichamnn, a Kohlibacher je četiri puta tresao protivničku mrežu. U poraćenom timu Kilyk je bio najefikasniji sa pet golova, a pratio ga je Posch sa jednim manje.

Nijemci imaju dva boda više od Austrije i Bjelorusije, ali s obzirom na bolji međusobni duel s ove dvije reprezentacije osigurali su treće mjesto kolo prije kraja.

Grupa I: Španija 6 , Hrvatska 6, Njemačka 4, Austrija 2, Bjelorusija 2, Češka 0.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo