-1°C
Mostar 3°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C
Powered by Dark Sky

23.01.2020 / 13:37 Sport - Jubilarni 75. put

Večeras Izbor sportiste godine u organizaciji Sportskog saveza BiH

Večeras Izbor sportiste godine u organizaciji Sportskog saveza BiH
Foto: Sportski savez BiH

Sportski savez Bosne i Hercegovine večeras će u Narodnom pozorištu Sarajevo organizirati jubilarnu, 75. manifestaciju Izbora sportiste i sportske ekipe za 2019. godinu u BiH.

Kao i ranijih  godina izbor najboljih bosanskohercegovačkih sportista u prošloj godini obavio je Stručni žiri na osnovu prijedloga strukovnih saveza udruženih u Sportski savez u BiH.

Na završnoj pres-konferenciji SSBiH naglašeno je da iza nas uspješna sportska godina, posebno kada se uzmu obzir osvojene svjetske i evropske medalje.

Po riječima predsjednika Nihada Selimovića, stručni žiri ovog puta nije imao težak zadatak kao što je što je bilo prethodnih godina i sve odluke o nagradama i priznanjima donio je jednoglasno. 

Predsjednik SSBiH Branislav Crnogorac izjavio je da izbor najbojih sportista naše zemlje jedna od glavnih programskih aktivnosti SSBiH, kao svojevrstan vid valorizacije i popularizacije vrhunskog sportskog stvaralaštva. 

Nagrade najboljim bit će podijeljene u 12 kategorija - najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji, najuspješniji sportista u ženskoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u muškoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u ženskoj konkurenciji, najuspješnija državna selekcija ili ekipa, najuspješniji trener, najuspješniji sportista student, najuspješnija juniorka i najuspješniji junior, najuspješniji sportista - paraolimpijski sportovi, najuspješniji trener - paraolimpijski sportovi.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo