2°C
Mostar 7°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 3°C
Bihać 4°C
Powered by Dark Sky

23.01.2020 / 15:01 Svijet - Američki zvaničnik

Hook: Soleimanijev nasljednik imat će istu sudbinu ako bude ubijao Amerikance

Hook: Soleimanijev nasljednik imat će istu sudbinu ako bude ubijao Amerikance
Foto: Agencije - Vijesti.ba
Nasljednik iranskog vojnog zapovjednika ubijenog u američkom zračnom napadu doživjet će istu sudbinu ako bude slijedio njegove stope u ubijanju Amerikanaca, izjavio je američki specijalni predstavnik za Iran.

Nakon Soleimanijeve smrti, Teheran je imenovao Esmaila Ghaanija na čelo snaga Quds, elitne jedinice iranske Revolucionarne garde, koja djeluje u inostranstvu. Ghaani je rekao da će nastaviti Soleimanijevim putem.

- Ako (Esmail) Ghaani bude slijedio isti put ubijanja Amerikanaca onda će doživjeti istu sudbinu - izjavio je američki izaslanik Brian Hook za dnevne novine Asharq al-Awsat.

On je rekao u intervjuu, koji je dao u Davosu, da Trump već dugo vremena tvrdi da će "bilo koji napad na Amerikance ili američke interese imati odlučnu reakciju."

- Ovo nije nova prijetnja. Predsjednik je uvijek govorio da će reagovati odlučno kako bi zaštitio američke interese. Mislim da iranski režim razumije da ne mogu napasti Ameriku i izvući se tako lako s tim - kazao je Hook.

Nakon svog imenovanja, Ghaani je rekao da će "nastaviti svijetao put kojim je koračao" Soleimani i rekao je da mu je cilj da protjera američke snage iz regije, što je već dugo vremena politika Irana.
(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo