5°C
Mostar 9°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 8°C
Bihać 8°C
Powered by Dark Sky

27.01.2020 / 23:23 Politika - Lider SDA

Izetbegović: Komšić povlači državničke poteze, a Radončić će ovakvom politikom učiniti SBB trajnim i stabilnim političkim faktorom

Izetbegović: Komšić povlači državničke poteze, a Radončić će ovakvom politikom učiniti SBB trajnim i stabilnim političkim faktorom
Foto: Avaz / Vijesti.ba
Lider SDA Bakir Izetbegović, dao je opširan intervju portalu Faktor o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

Na pitanje kako ocjenjuje dosadašnju saradnju sa DF-om i SBB-om, Izetbegović je kazao da su odnosi unutar koalicije jako dobri.

- Uvjeren sam da je moguće ovaj put sačuvati te odnose kroz cijeli mandat. Za sada su ti odnosi sasvim dobri, sa tendencijom daljeg jačanja i utvrđivanja međusobnog povjerenja - kazao je Izetbegović.

Na pitanje ima li bojazni da će se DF i SBB "topiti u zagrljaju SDA", kako se to često prigovara, i da će se pokajati za ponovnu saradnju sa SDA, Izetbegović je odgovorio negativno.

- Ne bih rekao da ima mjesta takvoj bojazni. Željko Komšić povlači državničke poteze, i narod to prepoznaje. A Fahrudin Radončić je imao u posljednjih mjesec dana tri veoma sadržajna, možda i najbolja intervjua u karijeri, zaista ih je vrijedilo pogledati. Uvjeren sam da će sa ovakvom politikom i nastupom učiniti SBB trajnim i stabilnim političkim faktorom na bh. političkoj sceni - kazao je Izetbegović za Faktor.

(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo