3°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

29.01.2020 / 15:22 BiH - Sastanak u Beču

Kozarić se susreo s austrijskim kancelarom Sebastianom Kurzom

Kozarić se susreo s austrijskim kancelarom Sebastianom Kurzom
Foto: MVPBiH

Ambasador Bosne i Hercegovine u Austriji Kemal Kozarić susreo se sa saveznim kancelarom Sebastianom Kurzom i ministrom vanjskih poslova Alexanderom Schallenbergom.

Do susreta je došlo tokom prijema za ambasadore akreditovane u Republici Austriji koji je organizirala Savezna vlada Republike Austrije u Beču 27. januara ove godine, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Tokom razgovora sa kancelarom Kurzom, ambasador Kozarić je istakao značaj saradnje Bosne i Hercegovine i Republike Austrije u ekonomskom, političkom i kulturnom smislu, te je pozvao kancelara Kurza da u narednom periodu posjeti BiH.

Kancelar Kurz je izrazio zadovoljstvo zbog izuzetnih odnosa dvije zemlje i naglasio da će Republika Austrija nastaviti sa davanjem snažne podrške Bosni i Hercegovini na putu prema članstvu u Evropskoj uniji.

Kurz je istakao da će nova austrijska Savezna vlada, koja je stupila na dužnost 7. januara 2020. godine, provoditi politiku koja se temelji na austrijskim vrijednostima i interesima, istaknuvši da će Austrija nastaviti da pruža podršku zemljama Zapadnog Balkana na putu eurointegracija, pri čemu je naglasio važnost reformi koje treba da budu provedene tokom tog procesa.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo