13°C
Mostar 15°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

29.01.2020 / 15:32 BiH - U svim džamijama

Islamska zajednica prikuplja pomoć za nastradale u zemljotresu u Turskoj

Islamska zajednica prikuplja pomoć za nastradale u zemljotresu u Turskoj

Na osnovu zaključka Rijaseta Islamske zajednice u BiH, u petak 31. januara, nakon klanjanja džuma-namaza, u svim džamijama u BiH i dijaspori bit će organizovana sergija za pomoć nastradalim u zemljotresu u Turskoj.

- Neka nam Poslanikovo obećanje da Allah, dž.š. pomaže Svome robu sve dok on pomaže svome bratu bude podsticaj da ne zaboravimo našu obavezu prema ljudima u nevolji i životnim kušnjama - stoji u obavijesti Rijaseta IZ, prenosi MINA.

Razorni zemljotres koji je pogodio Republiku Tursku prije nekoliko dana, uz stradanje stanovništva i velike materijalne štete, unio je zebnju i strah od mogućnosti ponavaljanja sličnih elementarnih nepogoda i katastrofa.

- Ovih dana iskazujemo naše dužno saosjećanje spram svih stradalih u ovom zemljotresu, a naročito izražavamo duboko saosjećanje prema porodicama žrtava i teško ozlijeđenih. U trenucima životnih patnji i iskušenja, oslanjamo se na neizmjernu Božiju moć i pomoć. On, Milostivi Gospodar, na strani je strpljivih i onih koji sa predanošću prihvataju udarce sudbine - poručili su iz Uprave za vjerske poslove Rijaseta



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo