7°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

29.01.2020 / 15:34 BiH - Sarajevo

Odobren Nacrt programa rada Predstavničkog doma PFBiH

Odobren Nacrt programa rada Predstavničkog doma PFBiH

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH u ovoj godini pristupit će izmjenama i dopunama Poslovnika o radu, kao i svih akata kojima su uređena pitanja unutrašnjeg uređenja Stručne službe ovog doma, radi ostvarivanja efikasnijeg i profesionalnijeg rada službi.

Osnovni ciljevi djelovanja Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH bit će usmjereni na reforme u sektorima pravosuđa i javne uprave, ekonomije te radnom, socijalnom i zdravstvenom sektoru. Provodit će se aktivnosti u cilju jačanja demokratskih odnosa i vladavine prava. 

Ovo je sadržano u Programu rada Predstavničkog doma kojeg su danas odobrili poslanici u formi nacrta. Predviđeno je da se poveća uključenost ovog doma u pitanja okoliša i nastavi jačati saradnja sa regionalnim i međunarodnim partnerima.

Također, Predstavnički dom će raditi na usklađivanju domaćeg zakonodavstva sa zakonodavstvom EU po prioritetima iz BH Akcionog plana mjera za realizaciju prioriteta iz Analitičkog izvještaja i Mišljenja EU iz 2019. godine po zahtjevu BiH za kandidatski status.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo