10°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

12.02.2020 / 22:52 Fudbal - Liga kup

PSG bez milosti protiv Dijona na gostovanju

PSG bez milosti protiv Dijona na gostovanju

Paris Saint-Germain ubjedljivo je savladao Dijon na gostovanju u utakmici četvrtine finala francuskog Liga kupa (1:6) te se tako plasirao u polufinale.

Već u prvoj minuti Wesley Lautoa je postigao autogol za 0:1. Nije se dugo čekalo na poravnanje. Mounir Chouiar je pogodio u 13. minuti za 1:1., a to je bilo sve od domaćih, koji su doživjeli katastrofu u nastavku. Prvo je Thiago Silva imao dobru šansu u 16. minuti, a zatim je Edinson Cavani pogodio u 22. minuti, no VAR mu je poništio pogodak.

Dijon je prijetio u finišu prvog poluvremena preko Jhondera Cadiza, a u 44. minuti Kylian Mbappe je postigao pogodak za 1:2. U nastavku utakmice Runar Alex Runarsson je sjajno odbranio udarac Cavanija, da bi u 50. minuti Silva povisio na 1:3.

Pablo Sarabia se upisao u strijelce u 55. minuti, a nakon toga imao je još jednu sjajnu priliku. I Mbappe je bio u šansi u 80. minuti. Još jedan autogol viđen je u 86. minuti kada je Senou Coulibaly zatresao svoju mrežu. Konačnih 1:6 postavio je svojim drugim golom Sarabija u prvoj minuti sudijske nadoknade.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo