7°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 9°C

13.02.2020 / 11:36 Crna hronika - PU Banja Luka

Banjalučanin osumnjičen za proganjanje i ucjenjivanje

Banjalučanin osumnjičen za proganjanje i ucjenjivanje

Bojan S. iz Banje Luke uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivična djela proganjanja, neovlaštenog fotografisanja i oštećenja i oduzimanja tuđe stvari.

- Tereti se da je od početka augusta 2019. do 10. februara 2020. godine osobi inicijala B.P. iz Banje Luke svakodnevno putem mobilnog telefona i društvenih mreža slao poruke, kojima ju je ucjenjivao da će javno objaviti njene fotografije intimnog sadržaja, a sve kako bi ostvario kontakt koji ona nije željela - potvrđeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Također, 20. januara ove godine, na parking prostoru ispred zgrade gdje ta osoba živi, oštetio je njen putnički automobil ''citroen C3'', čime joj je pričinio materijalnu štetu u iznosu od 150 KM.

Policija je jučer izvršila pretres stana i drugih prostorija, kao i putničkih automobila koje koristi osumnjičeni te oduzela po pet mobilnih telefona i SIM kartica, laptop, dvije memorijske kartice, četiri DVD-a i eksterni punjač. 

Nakon završene kriminalističke obrade Bojan S. je pušten na slobodu, a nakon kompletiranja predmeta protiv njega će Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podnijeti izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Ova osoba, koja je radila kao vozač u jednom od resora Vlade RS, već ranije je sankcionisana jer se lažno predstavljala kao vozač ministra unutrašnjih poslova RS, te ugrozila i vrijeđala učesnike u saobraćaju.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo