6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C

13.02.2020 / 12:52 BiH - Sastanak u Sarajevu

Tegeltija-Ruson: Brojne mogućnosti za projekte od obostranog interesa

Tegeltija-Ruson: Brojne mogućnosti za projekte od obostranog interesa

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Republike Francuske u BiH Gijomom Rusonom o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu, s posebnim akcentom na...

 ...procesu evropskih integracija i mogućnostima za unapređenje saradnje dvije zemlje.

Tegeltija je istakao da je dosadašnja saradnja BiH i Francuske bila dobra, ali da postoje brojne neiskorištene mogućnosti u realizaciji projekata od obostranog interesa, a koje će značajno doprinijeti unapređenju ekonomskih odnosa dvije zemlje.

Ambasador Francuske upoznao je tokom sastanka predsjedavajućeg Vijeća ministara i sa djelovanjem Francuske razvojne agencije koja bi finansirala značajne projekte u BiH narednih godina, naročito na polju regionalne integracije, zaštite životne sredine i klime.

Tegeltija je zahvalio ambasadoru Rusonu na pomoći koju je njegova zemlja uputila 2014. godine stanovništvu BiH pogođenom katastrofalnim poplavama.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama, a razgovarano je i bezbjednosnoj situaciji u BiH i regionu u svjetlu migrantske krize, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo