13°C
Mostar 18°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 17°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

13.02.2020 / 12:54 Crna hronika - Goražde

U eksploziji u firmi 'Ginex' radnica zadobila teške povrede

U eksploziji u firmi 'Ginex' radnica zadobila teške povrede
Foto: FENA - Vijesti.ba

U kompaniji namjenske industrije „Ginex“ u Goraždu jučer u popodnevnim satima dogodila se ekplozija u kojoj je 37-godišnja radnica zadobila tešku povredu šake.

Po riječima glavnog kantonalnog tužioca Mirsada Bilajca, uviđaj su obavili nadležni inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

- Pretpostavlja se da su uzrok eksplozije vremenske prilike. Radnica je imala zaštitu, radila je iza zaštitnog pulta ali nažalost zadobila je teže povrede. Nije utvrđeno da postoje elementi krivičnog djela, tako da se ne može govoriti o krivičnoj odgovornosti – kazao je Bilajac.

Teška povreda potvrđena je u Kantonalnoj bolnici Goražde gdje je povrijeđena radnica zbrinuta.

Specijalista ortopedske hirurgije dr. Elvin Ćatović pojasnio je da je usljed eksplozivne povrede lijeve šake, pacijentici prst bio skoro amputiran.

- Povreda je bila teška, došlo je do preloma kosti i tetiva i prst se držao samo na kožici. Izvršen je operativni zahvat koji je trajao dva sata i uspjeli smo ga  spasiti. Danas je obavljena i kontrola i postoperativni oporavak pacijentice je zadovoljavajući – kazao je dr. Ćatović.

Krajem januara u kompaniji Ginex dogodila se još jedna eksplozija u kojoj su tada lakše povrijeđene dvije radnice.   (Vijesti.ba / FENA) 

Izdvajamo