0°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C

13.02.2020 / 14:11 Politika - Predsjednik VSTS

Tegeltija: Imam obaveze prema Republici Srpskoj

Tegeltija: Imam obaveze prema Republici Srpskoj
Foto: Vijesti.ba

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milan Tegeltija izjavio je da kao predstavnik Republike Srpske ima obaveze prema Srpskoj, kada je riječ o zaključku vlasti i opozicije u Republici Srpskoj o obustavljanju rada u odlučivanju o pitanjima iz nadležnosti organa BiH.

On je pojasnio da je u VSTV-u predstavnik iz Republike Srpske i da je kao takav član Podvijeća Republike Srpske u VSTV-u koje je nastalo sporazumom o prenosu nadležnosti između entiteta.

- S obzirom na sve to kao predstavnik Republike Srpske imam i obaveze prema Republici Srpskoj koju ja i drugi članovi iz Srpske predstavljamo u VSTV-u koji je zakonom koncipiran kao predstavničko tijelo - rekao je Tegeltija za N1.

Tegeltija je dodao da zvanične institucije Republike Srpske još nisu donijele nikakvu zvaničnu odluku i da još nema šta da komentariše ili se izjašnjava.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je juče da su najviši zvaničnici Srpske jednoglasno zaključili da predstavnici Srpske u institucijama BiH obustave rad na odlučivanju o bilo kojem pitanju iz nadležnosti organa BiH dok ne bude usvojen zakon o Ustavnom sudu BiH u čijem sastavu ne bi bilo stranih sudija.



(Vijesti.ba / RTRS)

Izdvajamo