12°C
Mostar 14°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 13°C
Bihać 12°C
Powered by Dark Sky

14.02.2020 / 12:02 BiH - Održan skup podrške Kasumoviću

Gradsko vijeće Zenice bez kvoruma za zasjedanje

Gradsko vijeće Zenice bez kvoruma za zasjedanje
Foto: Fena / Vijesti.ba
Gradsko vijeće Zenice nije imalo kvorum za početak hitne sjednice, kojoj se odazvalo samo 14 od 31 vijećnika, pa ni danas nije usvojena Odluka o privremenom finansiranju.

Na sjednicu nisu došli vijećnici parlamentarne većine SDA, A-SDA i SBB-a, koji su tražili da se na dnevnom redu nađe Prijedlog budžeta za 2020. godinu, kojeg je dva puta s dnevnog reda povlačio gradonačelnik Fuad Kasumović.    

-Svi zajedno moramo prihvatiti krivicu, ne amnestirajući nikoga. Izvinjavam se svima što smo ih svojim djelovanjem doveli u ovakvu situaciju - kazao je zamjenik predsjedavajuće Sanjin Aldobašić, koji je vodio današnju sjednicu, ali je zbog nedostatka kvoruma morao proglasiti prekid.

Na sjednicu je došlo i nekoliko porodilja sa svojom djecom, koje su iščekivale usvajanje finansijskih dokumenata kako bi s gradskog računa mogle dobiti naknade koje doznačuje Vlada Zeničko-dobojskog kantona.

Zbog blokade gradskog računa, osim vanjskog duga, trenutno nije moguće vršiti nikakve isplate.

Nakon neuspjele sjednice ispred zgrade Gradskog vijeća održan je polusatni skup podrške gradonačelniku Fuadu Kasumoviću, kojeg su organizirali Venad Brkić, Kenan Alispahić i Harun Porča.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo