6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C

14.02.2020 / 16:06 Crna hronika - Uhapšeni na graničnom prelazu

Brčko: Dvojici turskih državljana određen jednomjesečni pritvor

Brčko: Dvojici turskih državljana određen jednomjesečni pritvor
Foto: Ilustracija
Osnovni sud Brčko distrikta BiH odredio je jednomjesečni pritvor dvojici turskih državljana osumnjičenih da su 11. veljače na graničnom prijelazu u tom gradu upotrijebili krivotvorene putovnice.

Pritvor osumnjičenima A.K. (38) i O.D. (24), protiv kojih je Tužiteljstvo otvorilo istragu zbog kaznenog djela krivotvorenja isprave, određen je zbog opasnosti od njihovog bijega,  priopćeno je u petak iz Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

Dvojica turskih državljana iz Gaziantepa, osumnjičeni su da su 11. veljače, u 17.35 sati, na međunarodnom graničnom prijelazu Brčko, na izlazu iz BiH, prilikom redovne granične kontrole ovlaštenoj službenoj osobi na uvid predali krivotvorene specijalne putovnice Republike Turske.

Oni se, također sumnjiče da su tom prilikom, s ciljem da opravdaju status osoba kojima se izdaju specijalne putovnice te države, kod sebe posjedovali članske karte i novinarsku iskaznicu za udruženje policijskih umirovljenika, iako nemaju takav status.

Postupajući po prijedlogu tužitelja, Osnovni sud Distrikta je u cjelosti prihvatio njegovu ocjenu o pritvorskim razlozima i odredio pritvor osumnjičenima u trajanju od jednog mjeseca, stoji u priopćenju.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo