6°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 9°C

19.02.2020 / 13:03 BiH - Brojni sadržaji

Počinje manifestacija obilježavanja 760 godina grada Bihaća

Počinje manifestacija obilježavanja 760 godina grada Bihaća
Foto: FENA - Vijesti.ba

Grad Bihać će 760 godina postojanja obilježiti sedmodnevnom manifestacijom "26. februar - Dan grada". Pripremljeni su brojni kulturni, zabavni i sportski sadržaji, koji počinju već u četvrtak, 20. februara.

-Kao i prethodnih godina, zaista smo se potrudili da Dan grada obilježimo svečano i dostojanstveno. Pripremili smo jednu izložbu, jednu promociju knjige, dvije predstave, dva koncerta, četiri sportska takmičenja i igrokaz za najmlađe. Središnji dio obilježavanja Dana grada je svečana sjednica Gradskog vijeća Bihać i degustacija rođendanske torte na Gradskom trgu u srijedu, 26. februara - najavila je šefica Kabineta gradonačelnika Bihaća Dijana Biščević.

Direktor Kulturnog centra u Bihaću Alen Zulić izdvojio je neke od najzanimljivijih programskih sadržaja.

-Posebno moram istaći dvije profesionalne predstave. Prva je 'Munchhausen' Teatra EXIT iz Zagreba, dok je druga "Misija moguća" Aide Bukve, Mirze Mušije i Almira Ćehajića Batka iz Sarajeva. Ne smijem zaboraviti ni izložbu fotografija Armina Halilagića 'O jednom gradu' u Gradskoj galeriji, kao ni večer sevdaha u sali Kulturnog centra - kazao je Zulić.

Obilježavanje Dana grada bit će i u znaku brojnih sportskih dešavanja, na kojima će pažnja biti usmjerena na najmlađe građane Bihaća.

-Gradski sportski savez Bihać organizira malonogometni turnir za djecu do 11 godina, kao i atletski kros, odnosno utrku ulicama grada za sve građane. Tu je još i šahovski turnir 'Od kina do benzina' i malonogometna - revijalna utakmica Grada Bihaća i Konzulata Republike Hrvatske u Banja Luci - riječi su predsjednika Gradskog sportskog saveza Bihać Saše Smiljanića.

Priznanja najzaslužnijim građanima bit će dodijeljena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Bihać, koja će uslijediti nakon degustacije velike rođendanske torte na Gradskom trgu u srijedu, 26. februara.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo