27°C
Mostar 31°C
Tuzla 30°C
Banja Luka 29°C
Bihać 26°C
Powered by Dark Sky

19.02.2020 / 14:25 BiH - Ambasadorica Švicarske

Rauber Saxer: Ova godina izazovna za Srebrenicu, treba se okrenuti budućnosti

Rauber Saxer: Ova godina izazovna za Srebrenicu, treba se okrenuti budućnosti
Foto: FENA - Vijesti.ba

Ambasadorica Švicarske u Bosni i Hercegovini Andrea Rauber Saxer, koja se danas u okviru posjete Srebrenici sastala s načelnikom opštine Mladenom Grujičićem, izjavila je da Srebrenica ima budućnost "ukoliko svi govore o njenoj budućnosti".

Istakla je da Srebrenica i Švicarska kroz različite projekte sarađuju, napominjući da se ta opština pridružila mreži opština u kojima se provodi projekt smanjenja rizika od prirodnih katastrofa. Također, razgovarano je i o radu Centra za mentalno zdravlje koji je podržan od Švicarske.

- Razgovarali smo o obilježavanjima godišnjica koje nas očekuju u ovoj godini. Ova godina će biti izazovna, i potrebno je da sve strane u razgovoru budu okrenute prema budućnosti - potcrtala je Rauber Saxer.

Grujičić je kazao da je ambasadoricu upoznao sa svim projektima koji su implementirani u proteklom periodu, kao i onima koji će biti provedeni u narednom periodu.

- Cilj nam je da zadržimo stabilnu situaciju u Srebrenici. Konstatovali smo da će ova godina biti teška jer idu izbori, različiti događaji koji će vjerovatno doprinijeti izazivanju određenih tenzija. Mi ćemo se u tom periodu okrenuti implementaciji projekata, a visoku politiku treba da prepustimo višim nivoima - poručio je Grujičić.

Ističe da se potrebno okrenuti budućnosti i stvoriti bolje uslove za građane Srebrenice.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo