10°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 8°C

19.02.2020 / 14:27 BiH - Čeka se potvrda Općinskog vijeće

Odazvali se pozivu ministra sigurnosti Fahrudina Radončića: Općina Centar izdvojit će 100.000 KM za državnu granicu

Odazvali se pozivu ministra sigurnosti Fahrudina Radončića: Općina Centar izdvojit će 100.000 KM za državnu granicu
Foto: Avaz - Vijesti.ba

Općina Centar Sarajevo izdvojit će 100.000 KM za sigurnost državne granice u jeku migrantske krize.

Načelnik te općine Nedžad Ajnadžić u potpunosti podržava poziv ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudina Radončića da svi nivoi vlasti finansijski podrže rješavanje aktuelnih problema u toj oblasti.

- Polazeći od najvećeg značaja obezbjeđenja državne granice na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, a imajući u vidu dramatično stanje u jeku migrantske krize, nepokrivenost ljudstvom i opremljenošću naših graničara općinski načelnik Nedžad Ajnadžić u potpunosti podržava poziv ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića da svi nivoi vlasti finansijski podrže rješavanje aktuelnih problema u ovoj oblasti - saopćili su iz Općine.

- Na pripremnom sastanku za sjednicu Općinskog vijeća rukovodstvo je prihvatilo inicijativu Ajnadžića da na sjednici Vijeća, koja će biti održana 27. februara, bude predloženo donošenje odluke o izdvajanju 100.000 KM iz općinskog budžeta radi logističke podrške strukturama koje se bave zaštitom državne granice, kako s aspekta materijalno-tehničkog opremanja tako i drugih prioriteta koje će utvrditi Ministarstvo sigurnosti BiH - saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.



(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo