25°C
Mostar 29°C
Tuzla 28°C
Banja Luka 25°C
Bihać 22°C
Powered by Dark Sky

19.02.2020 / 14:46 BiH - Sastanak u Sarajevu

Špirić primio novoimenovanog ambasadora Grčke u BiH Papandreoua

Špirić primio novoimenovanog ambasadora Grčke u BiH Papandreoua

Zamjenik predsjedavajućeg Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nikola Špirić primio je danas novoimenovanog ambasadora Grčke u BiH Dimitriosa Papandreoua.

Špirić je poželio dobrodošlicu ambasadoru Papandreouu u Dom naroda PSBiH i ocijenio da Bosna i Hercegovina i Republika Grčka imaju dobre i prijateljske odnose. Istakao je da Grčka kontinuirano podržava BiH u procesu integrisanja u Evropsku uniju (EU), te da je Vlada Grčke bila značajan donator u postratnom periodu u BiH.

Konstatovano je da dobre političke odnose ne prate tako dobri ekonomski odnosi, na šta ukazuje nivo spoljnotrovinske razmjene, stranih investicija i drugi pokazatelji. Sagovornici su se složili da je u tom pogledu potrebno uložiti napore da se stanje unaprijedi.

Na sastanku je bilo govora o aktuelnoj političkoj situaciji, kao i o dešavanjima u EU, posebno o prijedlogu nove metodologije Evropske komisije za zemlje zapadnog Balkana.

Učesnici sastanka složili su se da je potrebno unaprijediti i parlamentarnu saradnju, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo