15°C
Mostar °C
Tuzla 21°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

25.02.2020 / 10:40 BiH - Uputili videoporuku podrške

Podrška Ambasade BiH u Pekingu i ambasadora Bukvića narodu i vlastima Kine

Podrška Ambasade BiH u Pekingu i ambasadora Bukvića narodu i vlastima Kine
Tarik Bukvić / Vijesti.ba
Ambasada Bosne i Hercegovine u Pekingu, predvođena ambasadorom Tarikom Bukvićem, uputila je videoporuku podrške narodu i vlastima Narodne Republike Kine.

-Ovo definitivno nije borba za spas Kine nego za spas cijelog svijeta. Duboko sam impresioniran i oduševljen patriotizmom i pristupom kojim se rješava problem. To je svugdje očigledno. Nemam sumnji da će koronovirus biti eliminiran vrlo brzo. Naše misli su sa narodom i vlastima Narodne Republike Kine - rekao je u svojoj poruci ambasador Bukvić.

Poruku je, pored ambasadora, poslalo i ekonomski savjetnik u Ambasadi, inače bivši ambasador BiH u Indiji, Sabit Subašić.

-Ovo nije lako vrijeme za Kinu, ali istovremeno, u ovo vrijeme Kina pokazuje snagu i nevjerovatan patriotizam. Vaša posvećenost i odlučnost, dragi prijatelji, garancija su da ćete zajedno s nama svima prevladati poteškoće. Budite ponosni - rekao je Subašić.

Podršci se pridružila i dr. Ivana Todorović, studentica magistarskog programa javnog zdravstva na prestižnom Univerzitetu Tshinghua u Pekingu, te lokalni uposlenici Ambasade BiH u Pekingu, Rosie Yuan i Zhuge Donming.

-Zajedno sa našom ambasadom mi ćemo nastaviti pomagati borbu protiv virusa koji će uskoro biti pobijeđen. Budite sigurni u to - rekla je dr. Todorović.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo