8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

27.02.2020 / 09:05 Crna hronika - Sudski epilog

Jezivi slučaj iz Šipova: Priznala da je podvodila unuku

Jezivi slučaj iz Šipova: Priznala da je podvodila unuku
Foto: Ilustracija / Vijesti.ba
Optužena S. M. (64) iz Šipova sklopila je sporazum o priznanju krivice kojim je predviđeno da joj se izrekne kazna od sedam godina zatvora zbog podvođenja 11-godišnje unuke Simi Savičiću (54), koji je zbog obljube djevojčice osuđen na 12 godina zatvora.

Sklopila sporazum

Optužena je sporazum sklopila s Okružnim javnim tužilaštvom u Banjoj Luci. Time je prihvatila sve navode optužnice koja je tereti za pomaganje u obljubi djeteta mlađeg od 15 godina te nasilje u porodici.

Okružni sud u Banjoj Luci sporazum je prihvatio, a izricanje presude zakazano je za petak.

Radi zaštite maloljetne žrtve i osjetljivosti slučaja suđenje je bilo zatvoreno za javnost, tako da detalji sporazuma nisu poznati.

Šokantni slučaj otkriven je sredinom septembra prošle godine nakon što su građani prijavili policiji da 11-godišnju djevojčicu često viđaju u društvu Sime Savičića, kriminalca s bogatim dosjeom, s kojim se vozi u automobilu i dolazi u njegov stan.

Uslijedila je brza reakcija policije, koja je Savičića zatekla u stanu s maloljetnicom. S njima je u stanu zatečena i djevojčicina baka S. M., koja je unuku dovodila kod njega.

Brza reakcija

Inače, Savičić je prošle sedmice osuđen na 12 godina zatvora, također nakon što je skopio sporazum o priznanju krivice. Oglašen je krivim za obljubu s djetetom mlađim od 15 godina. U kaznu mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 11. septembra prošle godine, a odlukom suda ostat će iza rešetaka do pravosnažnosti presude.

Težak život

Maloljetna žrtva godinama je živjela s bakom i odrastala je u specifičnim uvjetima. Majka ju je dobila rano, u vanbračnoj vezi. U međuvremenu, majka se udala i živi s mužem i drugim djetetom, dok je 11-godišnjakinja najčešće boravila kod bake.


(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo