3°C
Mostar 7°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 4°C
Powered by Dark Sky

27.02.2020 / 12:22 BiH - Ministar pravde BiH

Grubeša sa predstavnicima Evropskog suda Vijeća Evrope

Grubeša sa predstavnicima Evropskog suda Vijeća Evrope
Foto: Fena / Vijesti.ba
Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša upriličio je u srijedu  sastanak na prijedlog predstavnika Odjela za izvršenje presuda Evropskog suda Vijeća Evrope Fredrika Sundberga i Katarine Nedeljković.

Tema sastanka bila je je provedba presuda iz skupine Sejdić - Finci i presude Baralija, koje će se razmatrati na Odboru ministara Vijeća Evrope na sjednici od 3. do 5. marta u Strasbourgu, a na kojem će uime Bosne i Hercegovine prisustvovati ministrica vanjskih poslova BiH.

Predstavnici Odjela za izvršenje presuda Evropskog suda Vijeća Evrope iznijeli su Plan rada međunarodnih tijela na praćenju provođenja navedenih presuda.

Sudionici sastanka složili su se da je potrebno utvrditi procedure za rješavanje ovih pitanja radi lakšeg iznalaženja konkretnih rješenja za svako pitanje.

Ministar Grubeša je posebno naglasio da će Ministarstvo u okviru mjerodavnosti implementirati usuglašena rješenja u zakonodavni sustav BiH te prihvatio ponuđenu suradnju predstavnika Odjela za izvršenje presuda Evropskog suda Vijeća Evrope, saopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo