7°C
Mostar 15°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 8°C
Bihać 5°C

27.02.2020 / 12:44 Fudbal - Potpisan ugovor

Počinje ugradnja čitača karata na stadion Koševo

U četvrtak, 27. februara 2020. godine u Općini Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je ugovor sa predstavnicom firme Klaus Lehmann GmbH d.o.o. Gračanica Dženanom Hamzić-Alić o postavljanju opreme za kontrolu pristupa ...

... gledalaca na stadion (sa čitačima i barijerama).

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovali su rukovodstvo i vijećnici Općinskog vijeća, predstavnici općinske administracije, predstavnik Nogometnog saveza BiH Nihad Hodžić, te predstavnici upravljačke strukture Centra za sport i rekreaciju na čelu sa direktoricom Sabinom Špago.

Vrijednost ugovora je 385.975,98 konvertibilnih maraka. Podsjećamo da je ranije potpisan sporazum između Općine Centar i Nogometnog saveza BiH o radovima na rekonstrukciji stadiona „Asim Ferhatović Hase“ u cilju poboljšanja stadionske infrastrukture. Naime, u skladu sa zahtjevima i instrukcijama UEFA-e na stadionu je potrebno instalirati opremu za elektronsku kontrolu pristupa ulazima, servere za štampu i kontrolu karata, izvršiti montažu mehaničkih brojača za prolaz, te brojanje karata i posjetilaca na svim ulazima na stadion. Nogometni savez Bosne i Hercegovine je Odlukom izvršnog odbora iz UEFA fonda Lige nacija obezbijedio 100.000 eura za pomenutu namjenu, a Općina Centar je u budžetu za ovu namjenu obezbijedila 200.000 maraka.

Hodžić je naglasio da će Nogometni savez i u budućnosti ulagati velike napore i studiozno pristupati temi modernizacije stadiona.

-Riječ je o zajedničkom projektu Nogometnog saveza BiH i Općine Centar. Ovo je jedan u nizu projekata koje Nogometni savez BiH kroz određene projekte UEFA-e i FIFA-e realizuje na prostoru cijele Bosne i Hercegovine, prije svega u saradnji sa lokalnim zajednicama u određenim omjerima finansijskog učešća, a nadamo se da će saradnja sa Općinom Centar biti nastavljena i u budućnosti, kazao je Hodžić.

Načelnik Ajnadžić je još jednom istakao opredjeljenje Općine Centar da Olimpijski stadion „Asim Ferhatović Hase“ što prije bude doveden u stanje pune funkcionalnosti koja odgovara visokim standardima svjetske i evropske fudbalske asocijacije.

-Radujem se saradnji sa Nogometnim savezom BiH na projektu poboljšanja stadionske infrastrukture. Želim se zahvaliti Nogometnom savezu što smo počeli raditi zajedno kako bismo što prije ispunili visoke standarde svjetske i evropske fudbalske asocijacije. Današnjim potpisivanjem ugovora stvorili smo preduslove za ispunjavanje još jednog kriterija koje propisuju FIFA i UEFA za održavanje međunarodnih utakmica, a naredni korak je obnova travnjaka. Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća odlučivat će se o Prijedlogu odluke o usvajanju izmjena i dopuna Regulacionog plana „Zetra“ - zona sporta i rekreacije. Nakon usvajanja izmjena i dopuna RP „Zetra“ bit će stvoreni uslovi za raspisivanje međunarodnog kvalifikacijskog poziva za izbor najpovoljnijeg partnera za modernizaciju i stadiona Koševo i cijelog sportskog kompleksa lokaliteta Koševo, istakao je Ajnadžić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo