12°C
Mostar 15°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 15°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

27.02.2020 / 13:52 Politika - Prekinuta 13. februara

Nastavljena peta redovna sjednica Doma naroda PFBiH

Nastavljena peta redovna sjednica Doma naroda PFBiH
Foto: Arhiv / Vijesti.ba
Nastavljena je peta redovna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, koja je prekinuta 13. februara nakon rasprave o Prijedlogu zakona o obrtu i srodnim djelatnostima Federacije BiH. Danas bi delegati trebalo da glasaju o tom aktu.

Prethodno su 13. februara odobrili Odluku o formiranju radnih tijela Doma, kao i prijedloge zaključaka koji proizilaze iz više presuda Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine odnosno Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Također su prihvaćeni Prijedlog zakona o visini stope zatezne kamate i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit.

U preostalom dnevnom redu za danas su Nacrt zakona o elektronskom potpisu, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima te Nacrt zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca.

Među ostalim tačkama dnevnog reda, delegati treba da razmotre i Nacrt zakona o podršci porodicama s djecom u FBiH, kao i izvještaje o poslovanju javnih preduzeća BH Gas za 2017. i 2018. godinu i Ceste Federacije BiH za 2018.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo